Moldavië 2017

Tic reis 2017

Alle belevenissen van Tic op hun reis naar Moldavië en het prachtige werk in de dorpen.

Hierbij werd onderstaande film gepresenteerd.

https://vimeo.com/230030488

 

Op 29 juli 2017 is de Moldavië-groep weer in Nederland aangekomen

Hieronder staan foto’s die gemaakt zijn tijdens het verblijf in Moldavië.

« 1 of 2 »

23 juli: Groeten uit Moldavië

De groep maakt het goed, heeft zojuist een programma gedaan in een dorp. Hier zie je het vlot waar ze mee reizen!

16 juli: Vertrek!
Vanaf eind december hebben de Ticcers hard gewerkt om het benodigde sponsor-geld bij elkaar te brengen met acties als cateren bij bruiloften en partijen, auto’s wassen, verven, computerhulp geven en een sponsordiner.

Op 17 juni heeft de groep een trainingsdag gehad bij Operatie Mobilisatie om zich inhoudelijk voor te bereiden op de reis.
Vorige week zondag zijn de reizigers met een zegenlied “uitgezwaaid” door de gemeente.
En nu is het zover: ze zijn vertrokken naar Moldavie!

Veilingnieuws

Recensie Cabaret
Het cabaret van Hanneke Wallast was heel eg leuk, ze heeft liedjes over zeer uiteenlopende onderwerpen van deze tijd. Haar taalvaardigheid is om van te genieten, ze heeft een mooie stem. De teksten zijn heel scherp met een milde humor. Een echte aanrader!
* Ga hier naar de veilingsite voor nieuwe biedingen *

 

TiC-reis 2017 naar Moldavië

Met een groep van 14 tieners van tienerclub TiC (Teenagers in Christ) van de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest e.o., hopen we van 16 – 29 juli 2017 naar Moldavië te gaan. Moldavië is een heel arm land. Vooral kinderen en oude mensen zijn er erg kwetsbaar.

Tijdens onze reis hopen we kinderen een mooi programma te bieden met Bijbelverhalen, knutselen en spelletjes. Ook zullen we ouderen bezoeken en – waar nodig – voedselpakketten uitdelen. We werken hiervoor samen met “Operatie Mobilisatie”.

Een impressie van de reis, zoals TiC die waarschijnlijk zal gaan maken:

Geplande sponsoracties

Voor een deel van het benodigde reisbedrag (ruim 700 euro p.p.) doen we graag een aantal sponsoracties. We doen dit om de vaste eigen bijdrage voor de reis niet al te hoog te maken, waardoor ook jongeren met een wat krappere beurs de kans hebben om mee te gaan. Verder helpen sponsoracties enorm om elkaar als groep goed te leren kennen voordat je met elkaar op reis gaat. En we hebben ook gemerkt dat het een mooie manier is om anderen – familie, vrienden, kerkgenoten e.d. – bij een project te betrekken. Op dit moment zijn de eerste twee sponsoracties al geweest (oliebollenactie en nieuwjaarsduik in Katwijk, zie hieronder). De volgende sponsoracties zijn al begonnen of staan gepland:

Koekbakactie
Inmiddels is de oude-vertrouwde-koekbakactie gestart. Op zondag na de dienst kunt u een heerlijk stuk cake o.i.d. bij de koffie krijgen a 50 c/st. Bij bijzondere diensten is er de mogelijkheid de koek “op te kopen”. Voor een van te voren af te spreken bedrag zorgt TiC dan dat er voldoende koek is.

Online talentenveiling
Voor de online talentenveiling is een speciale veiling-website gemaakt, waar al volop uitwisseling is tussen vraag naar en aanbod van talenten.

Sponsordiner
Het sponsordiner staat gepland op zaterdag 13 mei 2017.

Bijdragen

Bijdragen kunnen worden overgemaakt naar:
Rekening: NL 95 RABO 0104972327
Ten name van: Nederlands Geref Kerk Oegstgeest inzake TiC
Onder vermelding van: Moldaviëreis + de naam van degene die u wilt sponsoren.

Giften naar deze rekening zijn aftrekbaar van de belasting.

Sponsoracties die al zijn geweest

Oliebollen-actie
Zaterdag 31 december hebben we als TiC–Moldavië oliebollen gebakken in een gedeelte van het bedrijf van Arjan de Mare. Van 09.00-17.00 uur is er hard gewerkt met beslag maken, bakken en bezorgen. De oliebollen/appelbeignets waren heerlijk en deze actie heeft ongeveer 750 euro opgeleverd!


Nieuwjaarsduik
Zondag 1 januari om 13.00 uur was het zover. De Nieuwjaarsduik bij de Zuid Boulevard in Katwijk. Het was voor degenen die het water trotseerden (en voor de toeschouwers) een ijskoude, winderige en kletsnatte ervaring. Gelukkig was het ook gezellig en was er achteraf chocolademelk. Het mooiste was natuurlijk dat er maar liefst ruim 3.000 euro is binnengehaald!