Kerstvossenjacht

Dit jaar, 2019 is er geen kerstvossenjacht.

Maar in 2018 was dit evenement zeer geslaagd.

Wie op zaterdag 15 december 2018 zijn hond uitliet in het Bos van Wijckerslooth kon zomaar engelen, herders en wijzen tegen het lijf lopen. Ook Jozef en Maria waren present en nog meer personen uit het kerstverhaal. Dappere ‘vossenjagers’ lieten zich niet tegenhouden door de kou en liepen speurend rond. Als een ‘vos’ gevonden was werden er leuke selfies gemaakt. Dit alles hoorde bij de Kerstvossenjacht die was georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Oegstgeest.

Zo’n 100 kinderen en 50 volwassenen namen deel aan de Kerstvossenjacht. Zij zochten de personen uit het kerstverhaal die, als ze gevonden werden, kort iets over zichzelf vertelden. Na het zoeken van de kerstvossen was er een gezellige borrel met warme chocolademelk, marshmallows en glühwein. Al met al was het weer een zeer geslaagde middag.

De Kerstvossenjacht wordt elk jaar georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Oegstgeest